Laserbehandeling

Hoe werkt het?

De laser gebruikt een krachtige lichtbundel. Laserlicht kan een lange afstand afleggen zonder zich te verspreiden en daardoor kracht te verliezen. Zo kan de laser heel precies werken, het dringt het dieper door in het weefsel, waardoor de haarzakjes volledig worden geraakt. De koele behandelkop van de laser die de huid kan afkoelen tot -4 graden zorgt voor een pijnloze behandeling waarbij beschadiging van het weefsel wordt uitgesloten.
Een IPL flitslamp daarentegen doet oppervlakkig een lichtbron aanbrengen waarbij er vaker behandeling nodig is om tot het gewenste resultaat te komen.

Is de laser wel veilig?

De diode ice laser is voorzien van alle wettelijke certificaten voor veiligheid. De laser is 100% veilig verklaard en beschadigd de huid niet. De laserstraal wordt enkel opgenomen door de haar pigmenten en is er geen geleiding naar ander weefsel. De instellingen van de laser zijn heel nauwkeurig ingesteld om de juiste diepte en locatie van de haarwortel vast te stellen. De gekoelde kop koelt de huid gedurende de behandeling, waardoor beschadiging van de huid geen kans maakt.

Klinische studies tonen aan dat de Diode Ice laser 3 wave als enige ontharingslaser van de Food and Drug administration de term definitieve haarverwijdering mag dragen! Een laser apparaat zeer doeltreffend voor ontharing!

Voor wie is de behandeling geschikt?

Voor iedereen! Zowel lichte als donkere huidtypes kunnen goede resultaten verwachten. Het beste resultaat behalen we bij dikke, sterke en donkere haren. Dunne lichte haren zijn moeilijker te behandelen omdat de laser om het pigment van de haarwortel werkt.

Tegen ingegroeide haren?

De laserbehandelingen zijn ideaal tegen ingegroeide haren! Vaak ontstaat er een ontsteking door de omgekrulde haar in de huid. We vernietigen tijdens de behandeling het haarzakje waardoor er geen nieuw haartje aangemaakt meer kan worden en er geen nieuwe ontstekingen meer kunnen ontstaan.

Kan ik 100% glad worden?

100% glad is misschien niet helemaal realistisch. In onze huid bevinden zich duizenden haarzakjes die slapen of lichte dons produceren. Deze kunnen door hormoon veranderingen geactiveerd worden door bijvoorbeeld: zwangerschap, menopauze, gebruik van bepaalde medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten, doping), stoornissen het endocriene stelsel (schildklier, stress of hyperactiviteit van de bijnieren).

Jaren lang kunnen we de ongewenste haargroei verhelpen maar de kans bestaat dat nieuwe haarzakjes gaan groeien. Vandaar is een onderhoudsbeurt van 1 a 2x per jaar aangeraden.
Echter zal de behandelde zone nooit meer de zelfde haardichtheid krijgen als voorheen.

Hoeveel behandeling zijn er nodig?

Gemiddeld 8 tot 10 behandelingen zijn er nodig om het gebied tot 80% haarvrij te krijgen. Na de eerste sessie zul je meestal het grootste verschil merken. We behandelen om de 4 weken. Wanneer het gewenste resultaat is bereikt – en om deze te behouden – is het advies om het gebied één tot twee maal per jaar te onderhouden. Er zijn uitzonderingen waarbij na de juiste aantal sessies de haargroei nauwelijks is terug genomen. Wij kunnen niet voorspellen hoe de hormoonhuishouding reageert op de laser. Houd hier rekening mee bij het starten van sessies.

Hoe snel kan ik resultaat verwachten?

10 à 15 dagen na de eerste behandeling zal een deel van de behandelde haren uitvallen en kunnen er ontstaan er kale plekken. De haargroei zal stagneren en de haartjes komen zachter terug.

Bij sommige cliënten lijkt er na de laser behandeling ineens veel meer en snellere haargroei te ontstaan. Echter is dit een goed teken! De haargroeicyclus verandert. De haartjes die na elkaar zouden groeien komen nu tegelijkertijd naar de oppervlakte, vaak staan er dan 2 haartjes in 1 haarzakje. Als we op het juiste moment de laserbehandeling uitvoeren kunnen er veel meer haarzakjes in 1 behandeling worden vernietigd.

De snelheid van het gewenste resultaat hangt van de volgende factoren af:

  • Haardichtheid: dichte beharing is moeilijker te behandelen dan schaarse groei.
  • Type klant: mannen hebben in het algemeen meer behandelingen nodig dan vrouwen.
  • Haartype: donkere haren zijn beter door de laser te behandelen dan blonde haren.
  • Huidtype: Bij donkere huid types zijn meerdere sessies nodig omdat we op een minder vermogen moeten werken om verbranding te voorkomen.
  • Lichaamszone en het huidtype: Stugge haren op een dunne huid zoals de oksels, zijn in het algemeen makkelijker te behandelen dan lichte haren op een stevige huid zoals bijvoorbeeld de kin.
  • Ontharingsgeschiedenis: Als u de te behandelen zone altijd heeft geëpileerd of geharst is het beter eerst 4 tot 6 maanden enkel te scheren voordat we de behandeling starten.

Waarom in sommige gevallen de behandeling niet aanslaat?

  1. Bepaalde medicijn gebruik.
  2. Gebruinde huid door zon of zonnebank.
  3. Te voeg behandelen na langdurig epileren of harsen.
  4. Hormoonstoornissen, waardoor de slapende haarzakjes actief worden gemaakt.
  5. Verkeerde periodiek tussen de behandelingen.

Welke medicijnen zijn niet verstandig in combinatie met de laser?

Medicatie die de huid overgevoelig maken voor sterk licht zijn afgeraden tijdens de laser behandelingen. Medicatie als bijvoorbeeld: acne bestrijding: ro-accytante, iso-tretoine, vitamine A-zalf, Antidepressiva, ST. Janskruid (Hypericum), antibiotica of penicilline. Ontstekingsremmers (bijvoorbeeld prednison) zijn ook afgeraden bij behandelijk met de laser. Deze remmen bepaalde cellen die juist actief meoten worden na de laser om de huid weer te herstellen.

Slik je hormonen of ben je net overgestapt naar een andere anticonceptie pil of bescherming tegen zwangerschap? Haargroei komt voort uit hormonale prikkels. De resultaten van de laser behandelingen kunnen door hormonale schommelingen worden beperkt of totaal uit blijven.

Waarom geen laser tijdens zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap beïnvloed de hormoonhuishouding het effect van de behandelingen.

Tijdens of na de zwangerschap kunnen er nieuwe haarzaakjes ontstaan waarbij behandelen tijdens de zwangerschap zinloos zal zijn. Ook kan de huid reageren om lichtbronnen met zonneallergie, of pigmentvlekken.

Hoelang mag ik niet onder de zonnebank?

Na ongeveer een week mag het behandelde gebied weer blootgesteld worden aan zon of zonnebank. Dit is om de huid te beschermen tegen zonneallergie en pigmentvlekken. Bedek de behandelde zone een week na de behandeling met kleding of smeer een zonnefactor met minimale beschermingsfactor 30.

Mag ik een zelfbruiner gebruiken?

Twee weken voor de laser behandeling mag er geen gebruik worden gemaakt van zelfbruiners of spraytanning. In de bruiners zit een stof die een reactie met licht aangaat. Een week na de behandeling mogen deze wel weer worden gebruikt.

Voor en na de laser behandeling, houd rekening met:
  • Voor de behandeling dient het gebied geschoren te zijn. Het liefst nat geschoren want hoe korter de stoppel hoe minder warmte er op de huid wordt vastgehouden door de laser. Scheer met een wegwerp mesje (niet elektrisch).
  • De laser werkt het meest effectief wanneer de huid op haar lichtst is. Voor een meest effectieve behandeling is het aangeraden de zone 2 weken voor de behandeling niet bloot te stellen aan uv zonlicht.
  • Na ongeveer een week mag de huid weer worden blootgesteld aan zon of zonnebank. Dit om pigmentvlekken of zonneallergie te voorkomen. Bedek de behandelde zone een week naar de behandeling met kleding of smeer een zonnefactor met minimale beschermingfactor 30.
  • 6 weken van te voren mag u het gebied niet epileren of waxen. Het haar is dan uit het haarzakje verwijderd, waardoor de laser het niet kan behandelen.
  • Een week voor de laser behandeling mag er geen gebruik worden gemaakt van zelfbruiners of spraytanning. In de bruiners zit een stof die een reactie met licht aangaat. Een week na de behandeling mogen deze wel weer gebruikt worden.

Download hier het voor en na behandelingsformulier