Mijn ervaring

Mijn ervaring heeft mij door de jaren geleerd, less is really more. Omdat we een langdurig mooi resultaat willen behalen voer ik enkel de schaduwtechnieken uit: poeder, ombré en pixel brows in de salon. Deze technieken vervagen heel natuurlijk en zijn nauwkeurig bij te werken zonder risico’s. We leggen enkel een accent op uw natuurlijke belijning waardoor u uw mooiste zelf ontmoet, vrouwelijke schoonheid die u wellicht nooit eerder van uzelf zag! Want ik geloof: iedere vrouw is werkelijk mooi!

Bekijk altijd het genezen resultaat

Wanneer je nog twijfelt over welke techniek het beste bij u past adviseer ik altijd om foto’s of video’s van het genezen resultaat van de specialist te bekijken. Foto’s van direct na de behandeling geven geen realistisch beeld van het langdurige resultaat.

Permanente Make Up (PMU) wenkbrauwen

Ben je je aan het oriënteren om uw wenkbrauwen te laten pigmenteren?
Er zijn verschillende soorten technieken om de wenkbrauwen te plaatsen. Door het vele aanbod kan ik me voorstellen dat de consument de draad kwijtraakt. De meeste dames die bij mij komen denken vaak een bepaalde techniek te willen, maar tijdens de intake blijkt dat ze een heel ander resultaat wensen en eigenlijk iets heel anders bedoelen. Om u te behoeden voor een verkeerde keuze behandel ik op deze pagina de verschillende technieken, welke mijn voorkeur hebben en waarom.

De technieken

Klik op de techniek voor meer informatie.

Hairstoke staat voor haarstrookjes. Door smalle strookjes pigment wordt een realistisch beeld van haartjes in de huid geplaatst. De strookjes die op haartjes lijken vormen uw nieuwe wenkbrauwen. Een pigmentatie pen met een klein naaldje wordt hiervoor gebruikt.

Het is een techniek die veel oefening en ervaring van de specialist vereist. De ‘’haartjes’’ mogen niet te dik, te diep of te dicht op elkaar worden geplaatst. Na genezing zal het pigment in de huid iets gaan uitzetten (ook wel lopen genoemd). Te dik of te dicht geplaatste haartjes zullen donker genezen en het pigment wat te diep in de huid is geplaatst geeft een grauwe kleur.Vaak zie ik dat de haarstookjes onvolleding genezen of snel hun kleur verliezen waardoor na enkele maanden de wenkbrauwen opnieuw moeten worden bijgewerkt.

Bij deze techniek moet de huid bereid zijn ieder strookje pigment volledig te kunnen absorberen. Alleen de droge en vocht arme huid zijn hiervoor geschikt, de vette huid zal het pigment deels afstoten waardoor er gaatjes in de wenkbrauwen kunnen ontstaan.

Omdat de haartjes naast elkaar staan is er sprake van “lege tussenruimte”, de meeste dames willen vollere wenkbrauwen en vulling van gaatjes in de natuurlijke haargroei. Al snel adviseer ik dan een andere techniek die langer meer kleur behoudt en die voor iedere huidtype geschikt is.

Mircoblading geeft hetzelfde resultaat als de hairstoke techniek, het verschil zit in het materiaal dat er bij deze techniek gebruikt wordt. Met een fijn mesje worden er sneetjes aangebracht in de bovenste huidlaag. De snijdende beweging creëert een haarfijn strookje waarin het pigment wordt aangebracht. Ook bij deze techniek is veel oefening en ervaring van de specialist vereist.

De sneetjes mogen elkaar niet raken, dit zorgt voor teveel pigment op een plek wat oogt als een vlekje. Daarnaast maken te dikke strokes onnatuurlijke of te donker te geplaatste wenkbrauwen.

De mindere kant van deze techniek vind ik de snijdende beweging in de huid. Sneetjes veroorzaken littekenweefsel, vooral als dit herhaaldelijk wordt uitgevoerd op dezelfde plek. In de praktijk heb ik vele dames gezien met verhard weefsel op het behandelde gebied. Om deze reden raad ik mijn klanten sterk af deze techniek te kiezen en voer ik geen mircoblading in mijn praktijk.

Deze techniek zorgt voor een poederige schaduw als vulling of als zacht getekende wenkbrauwen. Om een poederige wenkbrauw te kunnen maken wordt er gebruik gemaakt van een dun naaldje die door de machine op en neer wordt bewogen. Door deze snel langs de huid te bewegen maakt het kleine pixels. Zo wordt de kleur langzaam opgebouwd en zal na genezing een zachte schaduw achterblijven.

Hoe meer pixels er worden geplaatst, hoe donkerder de wenkbrauwen zullen ogen.

De poeder techniek is op iedere huid toepasbaar, laat geen blijvende schade achter en geneest met een warme, heldere kleur die 1 à 2 jaar zichtbaar is. Om de mooie kleur te behouden raad ik een onderhoudsbeurt binnen anderhalf jaar aan.

Ombré staat voor kleuropbouw, van donker naar licht en andersom. Bij de ombré brows wordt dezelfde techniek als de poeder wenkbrauwen gebruikt maar wordt er meer kleurnuance in de wenkbrauw aangebracht. De voor- en bovenkant van de wenkbrauwen worden luchtig gehouden, waarbij de achter en onderkant van de wenkbrauwen intenser worden geplaatst. Zo kan een strakke wenkbrauw zonder harde randen gecreëerd worden. De wenkbrauwen ogen voller met aan de onderrand een strakke afwerking maar blijven natuurlijk door de zachte voor- en bovenranden. De ombré techniek is op iedere huid toepasbaar, laat geen blijvende schade achter en geneest met een warme, heldere kleur die 1 à 2 jaar zichtbaar is. Om de mooie kleur te behouden raad ik een onderhoudsbeurt binnen anderhalf jaar aan.
Pixel wenkbrauwen zijn ideaal als u uw wenkbrauwen zo natuurlijk mogelijk gepigmenteerd wilt hebben. De wenkbrauwen worden luchtig geschaduwd zonder intense onder- of bovenrand. De pixels worden voornamelijk in het midden van de wenkbrauw geplaatst waardoor de wenkbrauwen meer ‘gevuld’ ogen als een natuurlijke, transparante wenkbrauw met net wat meer kleur.

 De pixel techniek is op iedere huid toepasbaar, laat geen blijvende schade achter en geneest met een warme, heldere kleur. Omdat de pixel brows een lichte plaatsing van het pigment is vervaagt deze techniek sneller. Om de kleur zichtbaar en mooi te behouden raad ik binnen een jaar een onderhoudsbehandeling aan.

Gratis intake

Wil je weten welke techniek voor jou geschikt is en ben je benieuwd hoe de pigmentatie er uit komt te zien? Kom voor een gratis & vrijblijvende intake, samen nemen we alle mogelijkheden door. Ik zal je persoonlijk adviseren, het verwachte resultaat wordt voorgetekend en je kunt al jouw vragen kwijt.

Graag tot ziens in mijn praktijk.
Deborah

Boek hier jouw gratis intake